Weekendtip: Shifting Spaces – W139

Het laatste weekend van Shifting Spaces in W139 gaat vandaag in; wie het mee wil maken moet zich haasten.

Een van de deelnemende kunstenaars is Eric Peter, onlangs geinterviewd door Jegens & Tevens i.h.k.v. de Stroom Invest Week.

Erik Peter: “Shifting Spaces onderzoekt positieve sociopolitieke verandering in het huidige klimaat van crisis en angst. Niet voornamelijk op maatschappelijk level, maar ook institutionair: hoe kunnen we van binnenuit kunstinstellingen veranderen en hiërarchie doen verdwijnen?”

4

Welkom

Doe je schoenen uit

Loop door de ruimte

Zit, arriveer, praat

En drink wat thee

‘Shifting Spaces’ roept het fysieke en aardse bewustzijn op dat ontstaat wanneer we onszelf toegeven aan een vertraagde, bewuste ervaring. Wanneer we kijken naar globale vraagstukken, is het belangrijk een lokaal en menselijk perspectief in te nemen voor het openstellen van de mentale, fysieke, publieke, persoonlijke en intieme ruimte.

3

Installatie ‘Familiar Strangers: Conversations on the Near Future’, Eric Peter

2

Shifting1

W139

Shifting Spaces