#Weekendtip

Op zoek naar een interessante en mooie avond? Jegens & Tevens tipt Quartair, Nest en Billytown.

Quartair_Tekening_Mika

Quartair / Drawing Front (and back)

Opening: vrijdag 11 maart om 17:00

Drawing Front is een landelijk offensief voor het hedendaagse tekenen, georganiseerd vanuit Drawing Centre Diepenheim. Als één van de deelnemende kunstenaarsinitiatieven aan Drawing Front organiseert Quartair de tentoonstelling Drawing Front (and back) waarvoor 25 kunstenaars van verschillende leeftijden in hun verleden gegraven hebben. Ze tonen tekeningen uit de kinder-, jeugd of academietijd in combinatie met een recent werk.

Deelnemende kunstenaars: Femke Bakker, Justin Bennett, Channa Boon, Ronald Cornelissen, Paul van der Eerden, Melissa Cruz Garcia, Sara Pape Garcia, Anne Forest, Johan Gustavsson, Wieteke Heldens, Michael Karr, Rens Krikhaar, Jorn van Leeuwen, Erik-Jan Ligtvoet, Marjolijn van der Meij, Astrid Nobel, Johan van Oord, Lieke Peeters, Nina Roos, Stefanie Scholte, Cybil Scott, Tanja Smit, Babette Wagenvoort, Wieske Wester en Thom Vink.

Nest

Nest / Might as Well

Opening: zaterdag 12 maart 16:00

Might as Well draait om de rol van macht in de maatschappij en binnen persoonlijke relaties. Macht is alom aanwezig; soms noodzakelijk, soms nodeloos. Van de verkeersagent en de bedrijfsmanager tot de portier, maar ook van de crimineel en dictator tot de verkrachter, allen maken gebruik van een bepaalde vorm van macht over anderen. Sommigen maken gebruik van algemeen overeengekomen wetten of regels, anderen hanteren het recht van de sterkste of het overwicht van het geweer. Might as Well biedt zeven perspectieven van zeven kunstenaars op een mogelijke rol van de macht en de kanttekeningen die we er bij kunnen plaatsen.

Deelnemende kunstenaars: Köken Ergun, Zachary Formwalt, Ronald Ophuis, L.A. Raeven, Jan Rothuizen, Julika Rudelius en Fernando Sánchez Castillo

billytown

Billytown  / ‘Can’t do nothing’

Opening zaterdag 12 maart 17:00 – 21:00.

15:30: Doctor Faustroll-Patafysical Lectures

19.30 performances Waterlyck & De Tuinen

Deelnemende kunstenaars: Kim David Bots, Maja Klaassens, Victor Yudaev, Bernice Nauta, André Sousa, Tessel Vooijs and Anna Sophie de Vries.