Weekendtip: PARTS Project

Op 6 maart 2016 opent PARTS Project: een nieuwe tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst aan Toussaintkade 49 in Den Haag. Initiator van de stichting Parts Project is de Haagse verzamelaar Cees van den Burg (1953).

P3670722-web_small

In het programma van PARTS staat het perspectief van verzamelaars centraal: hún ontdekkingen, meningen of ervaringen liggen aan de basis van iedere tentoonstelling. In de openingstentoonstelling To the End of the World or to the Edge of the Paper worden twee kunstenaars uit de collectie van Van den Burg gecombineerd: Bob Law (1934-2004) en Jos van Merendonk (1956).

BLA286-front

Bob Law, Mister Paranoia IV 20.11.70 (No. 95), 1970

Bob Law

Bob Laws oeuvre bestaat uit tekeningen, schilderijen en sculpturen met zowel een minimalistisch als conceptueel karakter. PARTS laat een twintigtal tekeningen en schilderijen van 1959 tot en met 2003 zien. Er wordt één sculptuur van een Nederlandse verzamelaar tentoongesteld. Het is voor het eerst dat zoveel werk van Law in Nederland wordt getoond: alleen in het Stedelijk Museum Amsterdam zijn eerder enkele werken van hem te zien geweest.

Jos van Merendonk

Jos van Merendonk creëerde begin jaren tachtig zijn eigen beeldtaal. Het doel is om steeds beelden te maken met, zoals hij zelf zegt ‘een andere uitdrukking, een ander gezicht, met een andere leegte’. Speciaal voor To the End of the World or to the Edge of the Paper maakt Van Merendonk een wandschildering, waarop reeds bestaande schilderijen een plek krijgen.

200815

Jos van Merendonk, 2008-1-5

To the End of the World or to the Edge of the Paper opent zondag 6 maart om 15:00.