Bellissimo Thórsson – 1646

Als in een snoepwinkel, waan je je temidden van het zoet gekleurde werk van Helgi Thórsson.

Soms wist ik niet of ik het heel erg lelijk vond of (misschien daardoor) juist mooi, maar de aantrekkingskracht was groot.

De knulligheid van de geboetseerde bakjes, vazen en theepotten, het bonte kleurenpalet, de panfluitmuziek en dan de beelden van Thórsson zelf (natuurlijk niet van hemzelf, wijst nader onderzoek uit, ik tuin er geloof ik weer volledig in) gaven mij een gevoel van puur geluk.

Mocht je nog niet geweest zijn, gun jezelf deze ervaring en snel. Bellissimo Thórsson is nog te zien tot en met 27 maart bij 1646.

Hieronder volgt een fotoverslag van wat ik allemaal zo mee naar huis had willen nemen:

1th

2th

3th

4th

5th

6th

7th

8th

9th

10th

11th

12th

13th

14th

15th

16th