Haagse portretten

Tijdens Hoogtij werd in oktober vorig jaar het project Haagse portretten gepresenteerd, een initiatief van de Grafische Werkplaats.

Te zien waren een tiental met behulp van grafische technieken gemaakte zelfportretten van Haagse kunstenaars die als voorbeeld zouden dienen voor een buurtproject waarin Hagenaars een selfie kunnen maken met behulp van de linosnede-techniek. Te zien was ook een soort pasfoto-hokje waarop al een aantal portretjes van deelnemers in de grafische werkplaats waren bevestigd.

Na twee maanden is de tentoonstelling op tournee gegaan, op dit moment is het geheel te zien in theater De Vaillant. Het is verrassend om het werk in zo’n totaal andere omgeving te zien en ook het “selfie-hokje” staat op een opvallende plek met nieuwe zelfportretten. Het blijkt zo een sympathiek initiatief van een actieve instelling te zijn.

P1050451

Midden in de schilderswijk: het “selfie-hokje” en o.a. de houtsnede van Jos de l’Orme die het ook met tegenlicht goed doet.

P1050452

In de foyer zelfportretten van Melle de Boer, Ewoud van Rijn, uw correspondent en Babette Wagenvoort

P1050453

en van Toyin Loye, Philip Akkerman en Jerney de Wilde

P1050454

Centraal een groot textiel portret van Ilse Versluijs

P1050456

De uitzondering bevestigt de regel: Rotterdamse Ondine de Kroon’s werk past naadloos in de omgeving

flyer-haagse-portretten-435

En de flyer is ook erg geslaagd!

De expositie Haagse Portretten is van 8 januari t/m 26 februari dagelijks te bezichtigen van 10 tot 17 uur in theater De Vaillant.