10 jaar galerie Rehorst

Op zondag 13 december werd het tienjarig jubileum van galerie Rehorst gevierd met de feestelijke opening van een groepstentoonstelling met klein werk van kunstenaars die in deze tentoonstellingsruimte geëxposeerd hebben. Dat zijn er inmiddels heel wat en veel exposanten hebben met de KABK te maken. Galeriehouder Chris Rehorst was eerder directeur van deze kunstacademie. In zijn openingstoespraak vertelde hij dat hij, nadat hij op ongelukkige wijze weg ging bij de academie, de behoefte voelde om voor collega’s en studenten waarmee hij een goede band had iets te doen. Hij startte de galerie en toonde werk van docenten en studenten. Na zijn ongeluk was het zijn vrouw Marianne die voor de continuïteit zorgde waardoor de galerie intussen  terug kan kijken op een groot aantal tentoonstellingen van divers karakter. In de huidige tentoonstelling is dan ook erg veel te zien en de parterre van het woonhuis die gebruikt wordt als expositieruimte was eigenlijk te klein voor het opgekomen publiek. De galerie valt een beetje buiten het bekende circuit, maar vervult toch duidelijk een functie. Kortom: er zijn meer dan voldoende redenen voor een hartelijke felicitatie!

P1050137

De crowd tijdens de opening

P1050138

Werk van Sjef Henderickx, oud docent van de KABK

P1050139

Georg Hadeler was eerder docent lithografie aan de KABK

P1050140

De boompjes zijn van Jurjen Ravenhost, linksonder is werk van Judith van Bilderbeek te zien en rechts van Benita Mylius. In het midden een klein werkje van Bastiaan de Wit

P1050141

Dit Afrikaanse bruidje is van Willeke van Tijn

P1050142

Op deze wand bij de suitedeuren hingen de uitnodigingen van de tentoonstellingen aan twee kanten

P1050143

Jubilaris Chris Rehorst aan zijn bureau

P1050144

En zijn vrouw, Marianne Rehorst

Galerie Rehorst