#Weekendtip: Dag van de Haagse Geschiedenis

Al 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle Hagenaars bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? 

1595

Zaterdag 18 april 2015 vindt van 11 tot 16 uur op het Plein in Den Haag de Dag van de Haagse Geschiedenis plaats. 40 Haagse professionele en vrijwillige erfgoedorganisaties doen mee. Zij organiseren allerlei activiteiten zoals stadswandelingen, lezingen, boottochten en workshops. Het festivalterrein is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier vind je de informatiemarkt. Op deze markt kun je tickets halen voor verschillende activiteiten. De meeste toegangskaarten zijn gratis; voor enkele activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het Plein vormt dit jaar het middelpunt waar naast een nostalgische kermis ook veel leuke kinderactiviteiten plaatsvinden.

1773

1584

Voor volledig programma klik Dag van de Haagse Geschiedenis