Weekendtip: Repeat 2.0 met Sjoerd van Tuinen & Geert Mul

Op zondagmiddag 29 maart worden er vanaf 14.30 uur twee lezingen in het kader van Repeat 2.0, een langlopend project van expositieruimte 38CC rond het thema herhaling, gehouden.

nu-repeat6

Tentoonstelling Repeat 2.0 (deel 6) in Expositieruimte 38CC

Sjoerd van Tuinen zal spreken over herhaling in design en robotics. Dit doet hij aan de hand van de filosofen Sloterdijk en Deleuze. Peter Sloterdijk constateert dat de herhaling in een crisis verkeert. Ze put de mens en de aarde uit. Gilles Deleuze dacht na over herhaling en het verschil: “If repetition makes us ill, it also heals us”. Van Tuinen is assistent professor in de filosofie van Mens en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens coördinator van het Centrum voor Kunst en Filosofie.

big data poetry

Geert Mul, Big Data Poetry. 2014

De tweede spreker is Geert Mul. Hij is beeldend kunstenaar en neemt deel aan de huidige tentoonstelling in 38CC over artistiek onderzoek en de betekenis van herhaling daarbinnen: Repeat 2.0 (deel 6). Dankzij herhaling is Geert Mul in staat de overweldigende stroom aan beelden en informatie op het internet naar zijn hand te zetten; hij combineert beelden uit uiteenlopende databases en zoekt actief naar onverwachte analogieën om zo tot visuele poëzie te komen.

Tussen de twee lezingen verzorgt Dorien Meijsing op geheel eigen wijze een muzikaal intermezzo rond herhaling. Een glazen strijkorkest dat zonder strijkstok het glas doet spreken en zingen.

Aanvang: 14.30 (inloop vanaf 14.00 uur) en einde circa 17.15 uur. Toegang is gratis. Reserveren kan via: mail@38cc.nl