Buitenkans bij Haags Gemeentemuseum (toch?)

Startersbeurs voor ambitieuze kunsthistoricus m/v

De spijker

Het Gemeentemuseum Den Haag biedt per 1 mei a.s. een werkervaringsplaats voor een ambitieuze afgestudeerde kunsthistoricus (m/v). Wil je praktische werkervaring opdoen in het Gemeentemuseum Den Haag en als assistent conservator meedraaien op de afdeling moderne kunst? Dan is dit je kans en word je uitgenodigd te solliciteren naar deze uitdagende werkervaringsplaats, 32 uur per week, gedurende een periode van 6 maanden.

Gevraagd wordt:

Het beheren en bestuderen van de museumcollectie, assistentie bij aankopen en het ontwikkelen en maken van tentoonstellingen, hands on mentaliteit, affiniteit met het Gemeentemuseum en zijn collecties. Uitstekend op de hoogte zijn van 20ste-eeuwse en hedendaagse beeldende kunst. Flexibele instelling met betrekking tot werktijden en moraal, een ruime portie daadkracht, denkkracht, humor en drive. Een strateeg en beleidsmatig denker, creatief leider, een mensenmanager, een bron van inspiratie, een geboren netwerker die de weg weet in de wereld van kunst en cultuur. Resultaatgericht, communicatief sterk, geduldig, vasthoudend, schakelt perfect tussen diplomatiek en direct zijn. Houdt van fietsen, luistert goed, maar is ook besluitvaardig. Gedreven, volhardend, goed in Monopoly. Eigenzinnig en nieuwsgierig, verantwoordelijk. Met een positieve houding, opgewekt humeur en inzicht om te delegeren en randvoorwaarden te creëren voor gemotiveerde medewerkers. In bezit zijn van van een geldige ID-kaart, AH-moestuintje en Billy-boekenkast. Bij voorkeur niet in het bezit van gezin, huis, gas, water, licht en algehele woonlasten.

Salaris:

Een vergoeding van netto €500,- per maand

Je kunt je reactie voor 1 april a.s. sturen naar vacature@gemeentemuseum.nl t.a.v. Carla Wagenaar, afdeling P&O, onder vermelding “starter collecties”