Whereabouts in Ruimtevaart

pink ruimtevaart2

pink ruimtevaart1

Nog ruim voor de bocht waarin de Prinsegracht overgaat in Lijnbaan verheug ik mij er al op: De roze gloed die mij sinds enige weken tegemoet komt schijnen door de etalageruiten van Stichting Ruimtevaart.

Een blik naar binnen doet mijn hart nog sneller kloppen, wie mij iets beter kent weet wel waarom: Neon roze, de kleur uit mijn top 10 van favoriete kleuren, bestrijkt daar het gehele vloer oppervlak van de verder lege kantoor- en aula-achtige ruimte.

Het geheel heb ik nog niet van binnen gezien, maar blijkt onderdeel te zijn van de tentoonstelling Whereabouts van Eric Martijn en fungeert als vertrekpunt van een werk- en onderzoeksperiode bij Ruimtevaart.

De tentoonstelling is te bezoeken in de weekenden t/m 25 januari van 14:00 tot 18:00 uur en het werk is gedurende deze periode permanent te zien vanaf de straat aan de Loosduinseweg 9.