AAN­TE­KE­NING #121

Dit weekend vond het Car-art festival plaats in Delft (Toch een beetje ‘het zusje’ van Den Haag)
id 11 pakte groots uit met een expositie in en rond auto’s op het terrein van Lijm en Cultuur.

Er was bestaand werk te zien van o.a. Albert Geertjes, Bart Jansen, Corine Zomer, Filip Jonker, Henk Tas, Joyce Westdorp, Jordy Koevoets, Laura Lappi, Lineke Hansma, Mark Swysen, Maze de Boer, Mio Fujimaki, Olaf Mooij, Paul van den Hout, Refunc, Rob van der Hoeven, Ronald Schelfhout, Sonja de Bruin en Wouter Sibum

Naast het bestaande werk was er van 7 Artist-in-Residence nieuw werk te zien op het Car Art festival. De 7 kunstenaars uit het CreArt netwerk hebben in 2 maanden tijd op de locatie van de oude lijmfabriek Lijm & Cultuur nieuw werk gecreeërd in relatie tot het Car Art festival. Martina Kartelo (Kroatië), Fernando Guijar Candenato (Spanje), Bartis Elemer Marton (Roemenië), Carlos Sanz Aldea (Spanje), Roberta Menechini (Italië), Eddy Kaijser (Nederland) en André Vieira (Portugal) werken sinds 15 juni aan eigen projecten.

Naast veel ander mooi werk viel de simpele zwart-wit geprinte publicatie ‘cars are bad. people are worse. trees are trees.’ van André Dias Vieira uit Portugal mij op. Met afbeeldingen van auto’s, afbeeldingen van mensen, afbeeldingen van bomen en (ik citeer) ‘nonsens writings’.

—————————
Iedere dinsdag maakt een kunstenaar een AanTekening naar aanleiding van een gebeurtenis of tentoonstelling in de Haagse kunstwereld. Deze week is de AanTekening gemaakt door Malou Cohen.
© Malou Cohen 2014

 

 

 

© Malou Cohen 2014