AAN­TE­KE­NING #115: Waar rook is…

Afgelopen donderdag liep ik over de Weimarstraat en zag een enorme rode schoorsteen staan.
Eerder zag ik op Facebook een tekeningetje van deze schoorsteen, nu stond hij daar op de rotonde. Dit riep vragen op: Wat zou er gestookt worden? Wordt er ”iets” gestookt of dient het alleen voor de warmte? Maar dan op zo’n mooie zomerse dag? Heeft het iets met bewustwording te maken? Of is het de bedoeling dat je je om de kachel nestelt met mensen die je nog niet kent?
Zit er een luikje in de kachel om brood te kunnen bakken? Wordt er Whiskey of Jenever gestookt?
Ik zag een matroos wat in zijn auto rommelen. Hij hoorde bij de schoorsteen. Zoveel vragen. Het antwoord ligt nu misschien op de Parade. Mensen, ga naar de Parade op zoek naar de geheimzinnige schoorsteen van Floris Visser.
—————————
Openingstijden Parade Den Haag:
4 t/m 13 juli Westbroekpark
Ma, di en do van 15.00 tot 01.00 uur.
Wo en zo van 14.00 tot 01.00 uur.
Vr van 15.00 tot 02.00 uur.
Za van 14.00 tot 02.00 uur.
Tot 16:00 uur toegang terrein gratis
—————————
Iedere dinsdag maakt een kunstenaar een AanTekening naar aanleiding van een gebeurtenis of tentoonstelling in de Haagse kunstwereld.Deze week is de AanTekening gemaakt door Lotte van Lieshout© Lotte van Lieshout 2014