De eerste Pannekoek

Op zaterdagavond 8 november vond de eerste sociëteit-avond van Hoop plaats, getiteld: De Eerste Pannekoek. De feestelijke aangelegenheid werd geopend met een speech en gedicht door directeur Sis Jossip. Er waren uiteraard ‘pannekoeken’, ter plaatse gebakken door Iliada Charalambous, en er was kunst. Enkele studenten en alumni van de KABK stelden voor één avond hun werk tentoon in de catacomben van Hoop. Daarbij waren er ook diverse optredens en performances van musici en kunstenaars die plaatsvonden op een podium dat kunstenaar Yair Callender voor de gelegenheid had gebouwd.

Pannekoeken (of waren het toch pannenkoeken?), kunst, poëzie en muziek: tijdens deze smakelijke avond was er voor ieder wat wils. En daarmee is de toon voor de sociëteit van Hoop gezet. Een beeldverslag:

Het podium van Yair Callender

Sis Josip beet het spits af van De Eerste Pannekoek met een gedicht

Bij de ingang stond een kippenren. Met kippen en bijbehorend manifest.

Sculptuur door Lies de Rooij

Installatie door Silben de Jonge.

Toeterend stoplicht door Zeno Beikircher.

Subtiele, maar heel bijzondere installatie door Leslie Nagel. Zacht knisperend aluminiumfolie gleed langs de muren van de catacomben.

Posters die soms ook schilderijen zijn door Elke van Kerckvoorde.

De optredens van de avond.

Een gedicht over de geschiedenis van De Eerste Pannekoek werd voorgedragen door Simon Oosterhuis.