Weekendtip #59

Vanavond is Liefhertje en de Grote Witte Reus waar het gebeurt. Met maar liefst drie boekpresentaties en een opening staat zij bovenaan de lijst met grootste culturele attracties (van de vrijdagavond in Den Haag), dus mis het niet!

 

Indre Klimaite: On continuous and systematic nutrition improvement

Een verdieping van haar boek Canteen Guide 2009, een bijzondere kijk op de kantine’s in haar thuisland Litouwen.
Klimaite presenteert een onderzoek dat is gebaseerd op tekstueel en visueel materiaal. Ze verzamelde deze materialen uit openbaar gestelde boeken over catering uit de Sovjet Unie, die tussen 1935 en 1990 zijn gemaakt. Haar verzameling overspant een bijzonder breed scala aan documenten. Het is een mix van officiële sanitaire memoranda, archeologische foto’s, technische tekeningen voor de classificatie van de aardappelen, inrichtingsschema’s voor eetzalen, gastronomische Sovjet recepten en sanitaire standaards waarin maatregelen wordt opgesomd om knaagdieren te bestrijden.


Niels Blekemolen: Een keer per week

Een verstild portret over de ouderen die in instellingen wonen. Door gezondheidsklachten, een gebrek aan sociale contacten of financiële middelen komen de bewoners gemiddeld genomen één keer per week buiten. Het grootste deel van hun leven speelt zich dus af binnen de muren van het tehuis. Blekemolen liep met hen mee, van kamer naar recreatiezaal en van eetzaal naar kamer. Hij maakte het boek Een keer per week samen met vermaard ontwerper Sybren Kuiper.


Daan Paan: Letters from Utopia
Een project over onsterfelijkheid. Paans onderzocht vijf groeperingen die de menselijke levensspan extreem willen verlengen of zelfs tot doel hebben onsterfelijk te zijn. In aanvulling op Paans’ werk zullen twee Cryonisten een toelichting geven op hun wens om ingevroren te worden na hun dood.

Tegelijkertijd wordt zijn tentoonstelling in de projectruimte van LhGWR officieel geopend.


LhGWR
Daan Paans | Indre Klimaite | Niels Blekemolen
Een opening, drie boeklanceringen met een toelichting van de makers en een lezing met een open einde.


Vrijdag 14 juni 2013
19:30 – 22:00 uur
Toegang gratis