Studium Generale KABK in de STOOR

Kunstenaars Cox & Grusenmeyer en auteur en creatief denker Annelein Pompe spreken en performen op donderdag 23 mei in de KABK STOOR.

In deze tweede editie van de Cox & Grusenmeyer University worden studenten onderricht in ‘De Principiële Principes van Manipulatie’. Ten grondslag van deze syllabus ligt de praktijk van het Cox & Grusenmeyer universum – een evenwichtige optelling van 2 tegenpolen (C+G) – waaruit theoretische theoriën en praktische praktijken worden gedistilleerd. Aan de hand van real-life test-cases uit de praktijk van C+G krijgen de studenten inzichtelijke inzichten voorgeschoteld voor het toepassen van manipulatieve technieken in verscheidene grafische vraagstukken.

Auteur en eigenzinnige denker Annelein Pompe

Midden in Amsterdam woon ik samen met fictieve eenden. Verspreidt over de muren van mijn slaapkamer hangen hun portretten. Allen met een eigen naam en een beroep. De meesten zijn mannetjes, meneertjes. Ze dragen hun veren allemaal anders.

Wanneer ik ze aankijk is het van geen waarde dat ik hen heb gemaakt. Zij zien ze in mij de biologe die ik werkelijk zijn kan. De econoom, de journalist, de hospita, de archeologe, de Poolse drogist, de maagd, de min. Ik is een eend.

Helaas kan ik jullie niet aan mijn eenden voorstellen op het internet. Het is er de plek niet voor. Iemands levensverhaal vertel je niet even als er nog twintig volgen. Tenminste, niet als het zo verwant is aan je eigen leven. Het zijn misschien geen zelfportretten, maar door hun komst ben ik wel steeds vaker een eend.

Ik zal u hier dus niet kunnen vertellen waarom de Architect steeds kleinere kamers bouwt voor zijn beste vriend, en ik zal u niet vertellen waarom de Bibliothecaresse op haar buik slaapt.
De eend is een gewelddadig gedicht. De eend is vreemd. De eend is met al het gevogelte het zwijgen van God.

‘Wanneer ik ze aankijk is het van geen waarde dat ik hen heb gemaakt.’ Een verhaal over de logica van een ‘eigen wereld’ waarin de dieren en naamgeving een belangrijke rol spelen.

Studium Generale KABK
Donderdag 23-05-2013
Van 15:50 tot 17:00
Voertaal: Nederlands

KABK STOOR
Herengracht 38
Den Haag