Weekendtip # 40 (met aanvulling)

Toen ik in 1997 afstudeerde aan de KABK (monumentale vormgeving) was het een hele eer om geselecteerd te worden voor een groepstentoonstelling in Pulchri.
Dat herinner ik me nog heel goed. De selectiecommissie bezocht de eindexamententoonstelling buiten de reguliere openingstijden om. Reuze spannend en een hele leuke, leerzame ervaring.

Anno 2013 kan je als eindexamenstudent geselecteerd worden voor een groepstentoonstelling in het GEM. Voor Now or Never #2 heeft het GEM / Gemeentemuseum aanstormende talenten geselecteerd die in 2011 en 2012 afstudeerden aan de KABK, de oudste academie van Nederland.

Helaas kan ik nergens een namenlijstje vinden van deze aanstormende talenten, p.r. technisch gezien kunnen de jonge kunstenaars dus best nog iets meer geholpen worden. Zelf zijn ze er ook niet zo sterk in (of te bescheiden) want geen enkel talent mailde de redactie.
Maar een presentatie in het GEM is natuurlijk sowieso een hele mooie voor de prille c.v. Als je wilt weten wie de gelukkigen zijn, moet je gewoon gaan kijken.

En nu even een roffeltje. Twee uur na plaatsing van deze weekendtip mailde het gemeentemuseum mij de namen van de deelnemende kunstenaars en lieten ze weten dat zij de namen op de website gaan vermelden. Top!
De talenten Now or Never #2 zijn:
Juliaan Andeweg, Vanessa Bernhart, Bob Eikelboom, Anne Forest, Katinka van Gorkum, Frank Heiser, Lisanne Hoogerwerf, Guus Kaandorp, Iztok Klancar, Raoul de Lange, Thomas van Linge, Ferenc Molnar, Henk Otte, Lonneke van der Palen, Machteld Rullens, Arnold Sas, Daniel van Straalen en Puck Verkade.

De website van het GEM vermeld naast de namen ook de duur van de tentoonstelling niet, de uitnodigingskaart biedt wel duidelijkheid, dus bij deze: