Weekendtip #37

 

Adrien Tirtiaux – The Great Cut, 2012 (Foto: Ed Jansen)

De twaalf weken van Expanded Performance worden feestelijk afgesloten met een middag vol activiteiten, zoals een rondleiding door Adrien Tirtiaux langs The Great Cut; de vertoning van The One Minutes performance filmpjes die zijn gemaakt tijdens Stad School; performances door Dynamics-Of-Performance (The Belgian Job) en studenten van de KABK (afdeling ArtScience); en enkele resultaten van een experiment met publieksparticipatie door Judith Schoneveld van Zeebelt. En er is natuurlijk een afsluitende borrel!

PROGRAMMA
Vanaf 15 uur:
– Rondleidingen door Adrien Tirtiaux. Gedurende meer dan 3 maanden is zijn sculptuur The Great Cut doorgegroeid in het Stroom-gebouw. Deze middag is het werk voltooid en neemt Tirtiaux de bezoekers mee op een aantal rondleidingen langs het bouwwerk.

– Tijdens Expanded Performance heeft Judith Schoneveld van Zeebelt diverse groepen rondgeleid door de tentoonstelling en is met hen in gesprek gegaan. Geluidsfragmenten van deze gesprekken zijn te horen in de toiletten van Stroom.

– Première van The One Minutes die zijn gemaakt tijdens Stad School. Tijdens dit event dat plaatsvond op 8 december j.l. zijn diverse historische en recente performances van o.a. Francis Alÿs en Vito Acconci opnieuw uitgevoerd. Deze acties zijn gefilmd en gemonteerd tot filmpjes van één minuut. De resultaten zijn te zien door het hele Stroom-gebouw.

Adrien Tirtiaux – The Great Cut, 2012 (Foto: Ed Jansen)