Pulchri Grafiek

Gisteren opende de tentoonstelling Pulchri Grafiek. Samen met zo’n twintig klasgenoten van het tweede en derde jaar voltijd en deeltijd van de KABK ben ik uitgenodigd mee te doen aan deze Grafiek-Biënnale.

Grafiek-Biënnale? Het klinkt als iets dat al lang bestond maar deze Grafiek-Biënnale is nieuw, en moet tweejaarlijks de aandacht vestigen op hedendaags grafiek. Het idee is dat grafiek een beetje is ingedut en nodig in de spotlight gezet moet worden. Eigenlijk is het een opgefriste versie van Grafiek Nu, in een nieuw jasje.

docent Ewoud van Rijn

Docent Ewoud van Rijn begeleidt het project voor de KABK. Hij gaf de opdracht een boekje te maken dat bestaat uit twee onderdelen; één met twintig pagina’s linodrukken, en één met twintig pagina’s gekopieerd of geprint ‘scrapbook’, een inspiratieboekje waarin je schetsen, knipsels, teksten of andere inspiratiebronnen laat zien. Het geheel bij elkaar gehouden door een gevouwen zeefdruk op a3 formaat. Oplage: minimaal 15. Dat is best veel werk. Maar we klagen niet, want we mogen exposeren, op een serieuze plek. Naast het boekje mogen we ook nog een vrij werk laten zien, en dat alles in een mooie grote Pulchri-zaal.

vrij werk

Bjorn de Boer

Over de opkomst hoeven we niet te klagen. Pulchri staat stampvol, en hangt ook stampvol. Het lijkt er niet op dat grafiek is ingedut, aan de hoeveelheid werken en belangstellenden te zien.

Marijn van Blom

Zoals het persbericht vermeldt is grafiek ook beschikbaar voor de kleine beurs. Nu maar hopen dat we wat verkopen. Nog te zien tot en met 13 januari.