Den Haag op de Kunstvlaai

Nest: Little Whitehead

 

1646: Francois Lemieux

 

Locatie Z: Basten Stokhuyzen

Op deze website werd eerder geschreven over het werk van Basten Stokhuyzen naar aanleiding van de Invest tentoonstelling bij Stroom Den Haag.

De locatie van deze Kunstvlaai, de Amsterdamse Zuid As, was voor Basten bijzonder goed gekozen; in zijn werk zoekt en trekt hij parallellen tussen de financiële wereld en de kunsten. Vrijdag jl. ontving hij vier derivaten advocaten bij zijn Kunstvlaai presentatie en er ontwikkelde zich een goed gesprek. Of zijn werk eventueel synthetische derivaten zouden kunnen zijn? wilden ze weten. Basten denkt op dit moment van wel. In zijn werk bevindt zich geen letterlijke verwijzing naar kunst, maar indirecte verwijzingen naar ideeën van kunstenaars bijvoorbeeld. De relatie met het werk van James Joyce (de titel van zijn project verwijst hier naar: a portrait of the artist as a young broker) is artificieel. Interessant wordt het als het werk van Basten aan betekenis en invloed toeneemt, zodanig dat het de betekenis van James Joyce beïnvloedt. Mocht dat ooit het geval zijn, dan is Basten’s werk niet meer synthetisch!