Weekendtip #35: Culturele Hoofdstad 2018

Vandaag wordt bekend gemaakt of Den Haag op de shortlist staat, zo ja dan is de stad weer een stap dichterbij de titel ‘Culturele hoofdstad van Europa 2018’.

kunstwerk James Turell, Kijkduin | foto: website Den Haag 2018

” Er zijn de afgelopen maanden en jaren al flink wat bouwstenen gelegd voor de missie van Den Haag als kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Een belangrijk moment hierin was de presentatie van het bidbook, afgelopen 30 oktober in het stadhuis, waarmee de kandidatuur van Den Haag voor de prestigieuze titel een tastbaar feit is geworden.”

In het verlengde van de presentatie van het bidbook staat Den Haag inmiddels aan de vooravond van een cruciale beslissing. Vandaag zal de jury namelijk bekend maken welke steden door zullen gaan naar de ‘volgende ronde’. Oftewel, welke steden er op een shortlist komen van waaruit eind volgend jaar uiteindelijk de enige echte Nederlandse Culturele Hoofdstad van Europa 2018 zal worden gekozen. Gisteren gold echter nog een andere uitdaging: het persoonlijk belichten van de inhoud van het bidbook om daarmee de jury ervan te overtuigen dat Den Haag de meeste geschikte kandidaat is voor de shortlist.

De uitslag van de jury zal in de namiddag van vrijdag 30 november op de website van Den Haag Culturele Hoofdstad bekend gemaakt worden.