Weekendtip #31

Van 2 t/m 4 november vindt de tweede editie van REWIRE Festival plaats, een jaarlijks festival in Den Haag met een focus op nieuwe muziek, hedendaagse performance en beeldende kunst. Unieke locaties vormen het toneel van het festival, waarbij De Kerk en Het Magazijn in het gebied Rond de Energiecentrale als podium en tentoonstellingsruimte dienen.

Vrijdagavond start het muziekprogramma met Halls en de veelbelovende dreampopband DIIV. Op deze festivalavond staan onder andere Lichens, Laurel Halo, Knalpot, patten en Rocketnumbernine op het programma. Nieuw bevestigd voor deze dag zijn Torus en Jacob 2-2. Een indrukwekkende show wordt verwacht van Alex Smoke, hij presenteert vanavond een primeur van zijn audiovisuele show Wraetlic. Legowelt, Xosar en de Haagse partyorganisatie BAKK – met o.a. Mark du Mosch als gast DJ – sluiten de nacht af.

 


Laurel Halo – Carcass

Zaterdagavond staat headliner Lotus Plaza op het programma. Ook bevestigd zijn Lukid, Errors, Juffage, Young Magic, Pete Swanson, Black Rain, Kreng, Deaf Center en de kersverse live-show van Palmbomen. Tot slot zullen Shackleton, H-SIK, Kangding Ray en recent bevestigde artiesten Presk en DJ+ de zaterdagnacht volbrengen met elektronische beats. Op zondagavond sluit het festival af met Micachu & The Shapes in het Paard van Troje (gratis voor passe-partout houders).

 


Shackleton – Touched

 


PRIMEURS TENTOONSTELLING, PERFORMANCE: OPEN CALL + FILMPROGRAMMA

 

David Letellier – Versus, 2011

Op vrijdag 2 november 19.00 uur trapt REWIRE het festival af met de tentoonstelling A Matter of Time. Negen kunstenaars presenteren elf werken, waaronder de commissioned primeurs The Black Out Room van Sarah van Sonsbeeck, Intermediate time: Waiting for Superman van John de Weerd en Untitled van Pieter Vermeersch. Vrijdag is de tentoonstelling tot 00.00 uur te bezoeken. Zaterdag 3 november is de tentoonstelling te bezoeken van 12.00 tot 00.00 uur. Zondag 4 november van 12.00 tot 16.00 uur. Deelnemende kunstenaars zijn; David Bowen (US), Spiros Hadjidjanos (GR), David Letellier (FR), Katja Mater (NL), Miranda Meijer (NL), Sarah van Sonsbeeck (NL), Veerle Thoben (NL) Pieter Vermeersch (BE) en John de Weerd (NL).

Spiros Hadjidjanos – Network Time, 2011

De tentoonstelling A Matter of Time is gratis toegankelijk, locatie: Het Magazijn, Esperantoplein 19.

Naast de tentoonstelling zijn er verschillende artist talks, filmprogramma’s en performances te bezoeken. Zaterdag en zondag overdag vindt het artist talks programma plaats. Muzikale en visuele artiesten van het festival worden uitgenodigd om te praten over hun werk en inspiratie in Theater Zeebelt. Meer informatie over dit programma is te vinden op de Rewire website.

Op vrijdag- en zaterdagavond presenteert REWIRE in samenwerking met Veem Theater en Zeebelt Open Call, een performance van de theatermakers Andrew Fremont-Smith en Andreas Bachmair. Wat gebeurt er als de virtuele wereld en het theater samenkomen? In Open Call wordt de fysieke en virtuele wereld in een nieuw domein geschapen, waarbij de inbreng van het publiek cruciaal is.

Satellietgroep verzorgt de vrijdag en zaterdag het filmprogramma: New Beginnings Are in the Offing, met een inbreng van internationale video-artiesten wordt een filmprogramma in een unieke setting getoond waarbij een braakliggend terrein aan het Constant Rebecqueplein wordt omgetoverd tot open-air cinema. Ook een aanrader zijn de speciaal door VICE gedocumenteerde VICE Art Talks van Douglas Gordon, Jonathan Meese en Daniel Richter.

Link:
Rewire Festival