Oproep voor recensenten | Kunstvlaai

Wellicht interessant als je van schrijven houdt en dan met name van schrijven over kunst.

Workshop ‘Seen and Unseen’ door Renske Janssen

Sinds enkele jaren heeft Kunsthuis SYB, Beetsterzwaag Friesland, een recensentenprogramma waarbij jonge schrijvers de gelegenheid krijgen om op geregelde basis een recensie te schrijven en te publiceren. Als onderdeel van het recensentenprogramma organiseert SYB workshops voor jonge kunstcritici. SYB nodigde criticus, curator en schrijver Renske Janssen uit om een workshop te geven tijdens de Kunstvlaai in Amsterdam.

Wat betekent het schrijven over kunst? Welke rol kun je als schrijver innemen? Tijdens de workshop komen de do’s and don’ts van een kunstrecensie aan bod, worden recensies besproken en nieuwe geschreven.

De workshop vindt plaats op donderdag 29 november van 13 tot 17 uur op de locatie van de Kunstvlaai: het voormalige Sint Nicolaas Lyceum, Prinses Irenestraat 21 te Amsterdam. Deelname is gratis. Er is nog plaats voor 5 personen in de leeftijd van 20-30 jaar. Wil je deelnemen? Stuur dan uiterlijk 22 november een korte biografie van jezelf en een recent artikel van jouw hand naar info@kunsthuissyb.nl.

Kunsthuis SYB