Weekendtip #28

Dit weekend is het moeilijk kiezen. Hier een selectie uit al het moois dat komend weekend te bieden heeft.

Ontdek Haagse Havens laat je in een dag de onvermoede mogelijkheden zien. Twee boottours varen langs diverse initiatieven aan het water. Aansluitend aan de boottours fietsen we in drie groepen door de Binckhorst langs hét pretpark voor de auto Autonië bij Ben Spoelstra & Hans Venhuizen, het Case Study House voor avontuurlijke ondernemers en bewoners bij Toon Breumelhof & E19 architecten en een nieuw programma voor de openbare ruimte in de Hybride Kiosk van Denis Oudendijk & Sabrina Lindemann op het terrein van Image Building. We eindigen bij de Skatehal Sweatshop voor soep en brood van de Haagse Hapjes, de presentaties van geluiden en het DNA van de Binckhorst door studenten KABK/Sonologie en R-MIT/TU Delft en nieuwe visies op stedenbouw van Erik Pasveer (hoofd stedenbouw, gemeente Den Haag) en Andreas Lang (kunstenaar, Public Works (GB)) die Haagse Havens als visiting critic bezocht.

De tentoonstelling van Gönül Albayrak en Teun Vonk bij Heden
Beide kunstenaars zijn recent afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, Albayrak in 2011 en Vonk in 2012. Deze tentoonstelling is er een van tegenstellingen. Waar Teun Vonk de kracht van de groep zichtbaar maakt in verhouding tot die van het individu, laat Gönül Albayrak de kwetsbaarheid zien van de mens (of specifieker: de vrouw). Haar schilderijen staan bol van de spanning, ieder moment kan er iets gebeuren en het ziet ernaar uit dat dit geen prettige gebeurtenis zal zijn. Albayraks vrouwen lijken niet langer meester te zijn van de situatie.

Teun Vonk, eendracht maakt macht (videostill 2012)

Het werk van Teun Vonk bestaat uit korte films, waarin de kunstenaar en regisseur een groep een opdracht geeft, een eenvoudige opdracht. Voor Vonk is een groep meer dan een optelsom van individuen. Als persoon lever je voor de groep iets van je individualiteit in, maar je krijgt er iets anders voor terug. Eendracht maakt macht. En alhoewel de technieken die deze twee kunstenaars gebruiken erg van elkaar verschillen (Albayrak gebruikt verf op linnen), maken zij beiden in zekere zin filmisch werk. Ze zijn ook alle twee gefascineerd door het portret, want dat maken ze, portretten.

En een nieuwe tentoonstelling bij UHM.

En een nieuwe tentoonstelling bij West

Een Tabula Rasa in de Weimarstraat

En sinds vorige week een nieuwe tentoonstelling bij Walden Affairs. 

 

Jegens en Tevens wenst u een prettig weekend!