Weekendtip #22

Komend weekend gaat het culturele seizoen in Den Haag van start met de Museumnacht op zaterdag 1 september, gevolgd door het Haags UIT Festival op zondag 2 september. Via de links kunt u de benodigde informatie vinden om een route uit te stippelen.

‘Zaterdag 1 september 2012 is alweer de derde editie van Museumnacht Den Haag! En dit jaar willen we speciaal de maan laten schijnen op de Haagse beschermers, hoofdpersonen, beroemdheden, prima donnas, redders, strijders, uitblinkers, grootheden, vechters, vedettes en sterren van de stad… Onze Local Heroes!’

Alicia Martín – Untitled (preview) | foto:Ed Jansen

Op 1 september om 20.00 uur bij de opening van de Haagse Museumnacht zal dit door Alicia Martín gemaakte boekensculptuur voor Museum Meermanno worden onthuld door de Spaanse ambassadeur Javier Vallaure de Acha.

‘Zondag 2 september vindt de 40ste editie van het Haags UIT Festival plaats. Het Lange Voorhout én het Spuiplein zijn dan de culturele hotspots met een buitenpodium, een veelheid aan verrassend straattheater, amateurkunst en een markt vol informatie over en kortingskaarten voor het komende culturele seizoen. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor en gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen.’

Tip: Ed Jansen
Links:
Museumnacht
Haags UIT Festival

 


Tevens opent Platform57 het nieuwe seizoen op zaterdag 1 september om 16.00 uur met Ruiterstandbeeld Willem II, een nieuw werk van Harold de Bree. Ruiterstandbeeld Willem II  is een kopie van de sokkel van het ruiterstandbeeld van Willem II, dat naast de Hofvijver en het Binnenhof in Den Haag staat.

Harold de Bree – Ruiterstandbeeld Willem II (impressie)

Maar waar is het beeld zelf gebleven? Heeft een woedende menigte het eraf getrokken, zoals dat gebeurde met vele standbeelden van gevallen leiders, van Gaddafi tot Lenin. Hoe staat het er met onze maatschappij eigenlijk voor? Wat valt er in Nederland na de verkiezingen te verwachten? Het werk van Harold de Bree confronteert de toeschouwer met dit soort vragen.

Tip: Ed Jansen
Link: Platform57