AanTekening #17

Hierboven geen poging om de video-installatie van Julian Rosefeldt te verbeelden, die onderdeel is van het Volkspaleis in de Grote Kerk. Mijn AanTekening van deze week is slechts een ‘randversiering’ bij de boodschap die ik u zou willen geven, namelijk:

GAAT ALLEN NAAR HET VOLKSPALEIS!

De installatie Asylum van Julian Rosenfeldt bestaat uit negen schermen, waarin een opzettelijk politiek incorrecte studie gedaan wordt naar angst voor vreemdelingen en verlangen naar het exotische. Wellicht in tegenstelling tot leeglopende kerken die nog niet tot kunstplek omgetoverd zijn, komen er in de Grote Kerk dankzij deze installatie vele vreemde werelden samen èn barst men regelmatig in samenzang uit.
Daarnaast schijnt er werk van Jörg Heiser, Rolu en Maartje Wortel in het Volkspaleis aanwezig, maar ik was zo onder de indruk van Asylum dat ik de rest van de expositie (achter het gordijn) helemaal gemist heb. Ik ga – ook daarom – absoluut nog eens terug!

Het Volkspaleis wordt georganiseerd door Galerie West.

————————–

Illustrator/beeldend kunstenaar Babette Wagenvoort publiceert iedere dinsdag een nieuwe getekende notitie op Jegens & Tevens.

© Babette Wagenvoort 2012