AanTekening #14

Donderdag 5 juli kregen kunstenaars uit de DCR een rondleiding – georganiseerd door Marijn Ottenhof van Nest – door het schitterende gebouw van hun buren, waar vanuit Den Haag van stroom en stadsverwarming wordt voorzien.

Het bleek dat er vaak maar twee of drie werknemers aanwezig zijn in de grote electriciteitcentrale van E.ON aan het De Constant Rebecqueplein. Door bezuinigingen is er ‘s nachts soms zelfs maar één controleur aanwezig. Volgens de vriendelijke blauwhelm die de kunstenaars rondleidde, zijn er niet alleen in Den Haag vele banen wegbezuinigd, ook zorgen de opkomst van zon- en windenergie én de crisis ervoor dat binnenkort weer een fabriek van E.On sluit en er 300 banen zullen verdwijnen.
Een korte Google doet vermoeden dat er ook grotere (kern-) machten meespelen…

————————–

Illustrator/beeldend kunstenaar Babette Wagenvoort publiceert iedere dinsdag een nieuwe getekende notitie op Jegens & Tevens.

© Babette Wagenvoort 2012