Cinetoko @ korzo

Ik ben een fan van Cinetoko. Waarschijnlijk juist omdat ik leek ben op filmgebied en ik elke keer verrast wordt door de hoge kwaliteit die jonge Nederlandse filmmakers ten toon spreiden. Ook hun enthousiasme, plezier en werkdrift spreekt mij aan.
De maandelijkse manifestatie Cinetoko is verhuisd naar de mooie Club-zaal in Korzo. In deze aflevering kwamen drie gasten aan bod.

 

 

Zoe Reddy, die in 2009 een aanmoedigingsprijs van Stroom ontving als afgestudeerde van de KABK, presenteerde een zangperformance die gebaseerd was op het leven van Marilyn Monroe.

 

 

 

Floris Kaayk vertelde over zijn acht maanden durende project waarin hij in de rol van Jarno Smeets als eerste mens op eigen kracht met bewegende vleugels het luchtruim koos. Een perfect staaltje van animatie waarbij facebook, twitter, een blog en youtube werden ingezet om maximale aandacht te genereren.

 

 

 

 

Job Roggeveen en Marieke Blaauw van het animatiecollectief job, joris & marieke lieten voorbeelden zien van hun werk inclusief een aantal nooit uitgezonden opdrachten voor De Wereld Draait Door. Films zijn moeilijk fotografeerbaar maar vrijwel allemaal te zien op hun website. De Happy Camper is erg grappig.
Voor de volgende Cinetoko moet je helaas tot september wachten…

http://www.reverbnation.com/zoekatereddy
http://www.floriskaayk.com/
http://jobjorisenmarieke.nl/

http://cinetoko.com/#/upcoming/cinetoko23/