Weekendtip #3

Jegens vroeg Michiel Morel en Rachel Bacon om een tip voor het komende weekend.

Michiel Morel: Op naar DORDTYART, het vorige week geopende Centrum voor Hedendaagse Kunst in Dordrecht, een dynamische werkplaats voor kunstenaars. Het is gevestigd in de Biesboschhal aan de Maas. Op de bovenste verdieping zijn de Haagse kunstenaars Bram Vreven en René Jansen neergestreken voor hun project SPIN, het eerste hoofdstuk uit hun project ‘de grens is vloeibaar’. De installaties van Bram Vreven vormen de aanzet tot een dynamische dialoog met architectuur en omgeving, kunstwerk en machine. René Jansen komt de komende zes maanden regelmatig op bezoek om aan Vrevens scenografie een cruciale dimensie toe te voegen. Ook installaties en videokunst van 10 andere kunstenaars zijn er nu te zien, o.a. van Michiel van Bakel, Theo Jansen en Erik Sep.

SPIN, Bram Vreven i.s.m. Rene Jansen

 

SPIN, Bram Vreven i.s.m. Rene Jansen

Rachel heeft voor de lezers van Jegens & Tevens een tip voor een reeks concerten. “Xenakis is commonly recognized as one of the most important post-war avant-garde composers. Xenakis pioneered the use of mathematical models in music such as applications of set theory, stochastic processes and game theory and was also an important influence on the development of electronic music. He integrated music with architecture, designing music for pre-existing spaces, and designing spaces to be integrated with specific music compositions and performances.”

Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april om 20.00 uur. Toegang gratis

Xenakis