Ton van Kints wint de Van Ommeren-de Voogt prijs.

Ton van Kints heeft de Van Ommeren-de Voogtprijs gewonnen.

De jury van deze prijs, verbonden aan de najaarsledententoonstelling van Pulchri Studios, bestond uit Anna de Voogt (Van Ommeren–De Voogt Stichting), Wim van Sinderen, Mirjam Janse, Pietertje van Splunter en Riëlle Beekmans (voorzitter).

Volgens de jury: “Formeel zonder formeel te zijn. Het werk blijft een persoonlijke uitspraak met iets onderhuids ingehouden. Ton van Kints zoekt vrijheid binnen de gebondenheid van de schilderkunst een poëtisch beeld waar alles precies in evenwicht is.”

Andere genomineerde waren:

Yke Prins , ruimtelijk werk “Nuclear flowers”nr. 67  in de Tuingalerie.

“De jury waardeert de eigenzinnigheid, het lef en het onderzoek in haar werk.
De manier waarop Yke klassieke materialen en technieken experimenteel toepast om haar betrokkenheid tot de actualiteit tot uitdrukking te brengen trof de jury.”

Sjef Henderickx, tekening “Tijd om te zaaien”nr. 50 in de Tuingalerie.

“Een tekening van monumentaal formaat. Mooi gebruik van tekentechnieken, het schilderachtige van de inkt, penseel, gecombineerd met de lijnen van het potlood.  Sjef voegt ironie toe aan de tekening waardoor de zwaarte van het onderwerp een luchtig kantje krijgt.”

Op 11 oktober is er van 17.30 tot 18.30 uur een Borrel & Praat met de genomineerden en de prijswinnaar van de Van Ommeren De Voogtprijs
Vanaf 17.00 uur kunt u rondkijken in de zalen. De toegang is gratis en de drankjes voor eigen rekening.

Daar ziet u dan o.a.

..deze werken..

.. dit werk..

en deze, die u ongetwijfeld niet over het hoofd zal zien.