Visuele Campagne Den Haag Culturele Hoofdstad Europa 2018 gestart

Wat vindt de Haagse kunstwereld?

Op www.denhaag-2018.nl is de visuele campagne voor het bid voor Den Haag als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 gestart.

Van de DHCH2018website:

“Den Haag 2018 komt naar buiten met bijzondere beeldcampagne

“Typisch Haagse plekjes zoals je ze nog nooit eerder zag en kunstenaars die als superhelden hoog boven gebouwen uit toornen, of dreigend op je af komen vliegen. Vanaf volgende week is in het Haagse straatbeeld de beeldcampagne van Stichting Den Haag 2018 zichtbaar. Hiermee maakt Den Haag zichtbaar dat cultuur springlevend is en dat de stad zich kandidaat stelt om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

“Den Haag wil in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa zijn, een titel die veel positieve (economische) gevolgen heeft voor een stad. Om die titel binnen te halen, neemt Den Haag het op tegen Maastricht, Friesland, Utrecht, Almere en het samenwerkingsverband BrabantStad. Werd er tot nu toe voornamelijk achter de schermen hard gewerkt, met ingang van het nieuwe culturele seizoen maakt Den Haag haar ambitie aan de hele stad kenbaar. Zodat de hele stad kan meeleven met de wedstrijd!”

“Liggend op straat, met de camera recht omhoog, fotografeerde de Haagse fotograaf Gerrit Schreurs kenmerkende Haagse locaties om het thema ‘Stad zonder muren’ te visualiseren: “Vrijheid proef je, in het benauwdste steegje, of tussen de hoogste gebouwen, als je recht omhoog naar de wolkenhemel staart.” De foto’s tonen telkens twee (podium)kunstenaars uit de vele verschillende culturele disciplines die Den Haag herbergt, zowel amateurs als professionals. In de eerste drie foto’s zien we o.a. danser Samir Calixto, beeldend kunstenaar Denis Oudendijk en rockzangeres Claudia Soumeru van de band Bagga Bownz. De stad fungeert als theatraal decor en laat zien dat cultuur, in al haar verschijningsvormen, een wezenlijk onderdeel van Den Haag is.

Als onderdeel van de campagne presenteert Den Haag 2018 zich op zondag 4 september aan het publiek op het Haags Uitfestival. Daar is o.a. een krant verkrijgbaar met uitgebreide informatie over de kandidatuur. Ook zal Aus Greidanus (artistiek directeur van Den Haag 2018) om 16:00 uur een bijzondere korte act uitvoeren midden op de Hofvijver. Iedereen die de kandidatuur ondersteunt kan tevens die dag, al roeiend op de Hofvijver, zijn of haar handtekening zetten”