Redactie

Jegens & Tevens is een onafhankelijk online magazine over hedendaagse beeldende kunst. Redactieleden doen op vrijwillige basis verslag van tentoonstellingen en hedendaagse kunstprogramma’s in de vorm van (beeld)verslagen, recensies, kritieken, beschouwingen en interviews.

—————————————————–

Stichting Jegens & Tevens is gevestigd in Den Haag.

Bestuur: Paul Cornelissen, Annemaaike Daniel, Roos Hoffmann.

Hoofdredactie: Frits Dijcks

Mail naar redactie@jegensentevens.nl voor meer informatie en voor mogelijke samenwerkingsprojecten.

Volg ons ook op facebook, twitter en instagram voor updates van nieuwe artikelen en ander nieuws!

Bob van der Sterre

Bob van der Sterre

Bob van der Sterre heeft als afgestudeerd journalist een bovenmatig verlangen om over cultuur te schrijven. Dat doet hij voor diverse culturele e-zines en zijn site Indipendenza. Hij heeft grote bewondering voor kunstenaars die tegen heersende modes in eigenzinnig hun gang durven te gaan.

Connie van Driel

Connie van Driel

Conny van Driel studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en is hoofd afdeling SD&A bij Stroom Den Haag. Connie is altijd op een expositie (of onderweg naar) of bij een artistieke activiteit te vinden en brengt dit regelmatig in beeld.

Cybil Scott

Cybil Scott

Cybil Scott heeft kunstgeschiedenis en biologie gestudeerd in Londen. Zij is actief als kunstenaar, curator en onderzoeker,en schrijft graag over onderwerpen die handelen over perceptie en realiteit. Haar interesses liggen op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie.

Dan Dickhof

Dan Dickhof

Dan Dickhof is kunsthistoricus (UL), beeldend kunstenaar (KABK), criticus en werkzaam als museumconservator bij Panorama Mesdag. Werkte voorheen in de kunsthandel. Publiceert over oude en hedendaagse kunst. Is al ruim tien jaar gespecialiseerd in Surinaamse en Caribische kunst.

Ed Jansen

Ed Jansen

Ed Jansen (1960-2016) was een bezoeker van menig Haags museum, initiatief, galerie of podium. Wekelijks speurde hij met zijn camera de Haagse kunstwereld af op zoek naar interessante situaties of kunstwerken. Ed heeft veel betekend voor Jegens & Tevens, met beelden, hulp en tomeloze inzet.

Egbert van Faassen

Egbert van Faassen

Egbert van Faassen is kunstcriticus.

Frits Dijcks

Frits Dijcks

Frits Dijcks is kunstenaar in een samenwerkingsverband (Topp & Dubio), curator, uitgever, grafisch ontwerper en tentoonstellingsmaker. Frits heeft altijd een idee en neemt altijd meerdere projecten tegelijkertijd onder handen, waaronder sinds kort ook het hoofdredacteurschap van Jegens & Tevens.

Henri Wijenbergh

Henri Wijenbergh

Henri Wijenbergh – Van kunst mag je verlangen dat ze vrijheid verschaft. Maar het is de vraag hoe dit moet en wat- en voor wie die vrijheid is. Dit is de vraag die Henri steeds stelt als hij met kunst geconfronteerd wordt. Hij hoopt dat het iedere keer weer een confrontatie is.

Kees Koomen

Kees Koomen

Kees Koomen is beeldend kunstenaar, curator, blogger en kunstcriticus. Hij houdt van literatuur, film muziek, theater en dans. Voor Jegens & Tevens wil hij kunst beschrijven die hij voor de Haagse cultuur belangrijk vindt.

Laura Anderson

Laura Anderson

Laura Anderson is an American journalist and art-critic living in The Netherlands.

Malou Cohen

Malou Cohen

Malou Cohen studeerde in 2010 af in Fine Art aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, en woont en werkt in Den Haag. Haar werk bestaat uit een zoektocht naar magie in de stad.

Marie Civikov

Marie Civikov

Marie Civikov studeerde in 2002 af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam in de richting autonome beeldende kunst. Op haar site vind je een actueel overzicht van (komende) tentoonstellingen en afbeeldingen van recent en ouder werk.

Mirjam Verloop

Mirjam Verloop

Mirjam Verloop heeft vanuit haar technische achtergrond en brede algemene interesse voor de kunsten en media. Mirjam werkt als adviseur, onderwijzer en maker (mee) aan interactieve en vernieuwende projecten in technologie, kunst, educatie en erfgoed.

Nathalie van der Lely

Nathalie van der Lely

Nathalie van der Lely studeerde kunstgeschiedenis (UU), werkt als docente beeldende kunst in Den Haag en is freelance universitair docent moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis. Zij is geïnteresseerd in hedendaagse kunst en technologie, en houdt kunstbeleid tegen het licht.

Sean Cornelisse

Sean Cornelisse

Sean Cornelisse is schrijver, dichter, beeldend kunstenaar en oprichter van ‘Departement Dissident’ aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Tevens

Tevens

Tevens – Jegens & Tevens nodigt met enige regelmaat gastschrijvers uit om verslag te doen van hun observaties.