Open call

Theodora Niemeijer Prijs 2018 voor beginnende vrouwelijke kunstenaars

Open call

Stichting Niemeijer Fonds en het Van Abbemuseum organiseren in 2018 de vierde editie van de Theodora Niemeijer Prijs, een stimuleringsprijs voor beginnende, vrouwelijke beeldend kunstenaars. Het is de enige Nederlandse beeldende kunstprijs speciaal voor vrouwelijke kunstenaars. De prijs werd in 2012 geïntroduceerd omdat vrouwen namelijk nog steeds sterk in de minderheid zijn in tentoonstellingen en museale collecties.

Open call
De Theodora Niemeijer Prijs 2016 werd gewonnen door de Haagse kunstenares Sissel Marie Ton met The Intimate Earthquake Archive.

De prijs ter waarde van € 10.000 wordt eens per twee jaar uitgereikt aan de kunstenaar die het beste projectvoorstel maakt voor Het Oog, een ovale patio in het Van Abbemuseum. De winnaar ontvangt niet alleen een geldbedrag, maar krijgt ook de gelegenheid om dit project vanaf september 2018 voor een periode van zes maanden te realiseren. Ook de kunstenaars die de tweede en derde plaats behalen ontvangen een cheque, van respectievelijk € 2.500 en € 1.500.

Meer info: https://vanabbemuseum.nl
Deadline: 30 april 2018