Yasmijn Jarram wordt nieuwe conservator van GEM

Het team van conservatoren van Gemeentemuseum Den Haag wordt verrijkt met een nieuwe conservator hedendaagse kunst. Yasmijn Jarram, voorheen werkzaam voor onder meer Garage Rotterdam, zal met name tentoonstellingen in GEM gaan maken. GEM, Museum voor actuele kunst valt net als Fotomuseum Den Haag onder de paraplu van het naastgelegen Gemeentemuseum. Jarram begint half augustus 2018.

Yasmijn Jarram (1984) werkte als curator voor onder meer Garage Rotterdam, Nest in Den Haag en 21rozendaal in Enschede. Ook was ze werkzaam als theoriedocent hedendaagse kunst aan Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Als auteur publiceert ze regelmatig in tijdschriften als Metropolis M, De Groene Amsterdammer en Mister Motley. Ze is bestuurslid van Kunsthalle Amsterdam en adviseur bij het Mondriaan Fonds.

 

Directeur Benno Tempel ziet uit naar de samenwerking met Jarram: “Yasmijn heeft zich bewezen met toonaangevende tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst. Met de komst van een conservator specifiek voor GEM beogen we de internationale profilering van dit museum te versterken. Ook kijken we ernaar uit de al warme banden met de hedendaagse kunstinstellingen in Den Haag te intensiveren.” Yasmijn Jarram: ‘GEM is een uniek museum voor hedendaagse kunst in een bruisende kunststad. Met plezier ga ik werken aan een internationaal programma.’