< Terug

Billytown & Galerie B2

De Haagse artist-run-gallery Billytown en Galerie B2_uit Leipzig zijn een uitwisselingsproject gestart. Tot en met 25 februari 2017 is ‘Maybe I knew the story before, but not that I recall’ te zien in Billytown, een tentoonstelling die is gecureerd door Kathrin Pohlmann. Bovendien kun je neuzen in de Leipzigse bookshop die is mee verhuisd.

Foto’s: Marie Civikov. Tekst: Nathalie van der Lely

Maybe I knew the story before, but not that I recall – overview. Foto: Marie Civikov

Selma van Panhuis. Foto: Marie Civikov

Onder leiding van curator Rob Knijn neemt Billytown vanaf eind februari Galerie B2 over en kunnen de bezoekers zich laven aan ‘Haagse kunst’ en op hun beurt struinen door de bookshop van Billytown.

Maybe I knew the story before, but not that I recall – overzicht. Op de voorgrond: Heide Nord. Foto: Marie Civikov

Rob Knijn. Foto: Marie Civikov

Deze bijzondere samenwerking is in het najaar van 2016 tot stand gekomen, mede door de Billytowners Iede Reckmann en Selma van Panhuis. In september van dat jaar vond de Grosser Herbstrundgang plaats waarin acht galeries in en rondom Leipzig een galerie uitnodigden uit het buitenland om samen een grote, artistieke rondgang te organiseren.

Alexandra Gaul. Foto: Marie Civikov

Bram De Jonghe. Foto: Marie Civikov

Er werd ook gebrainstormd over de toekomst van artist-run-galleries en nieuwe experimenten. Deze uitwisseling zal de kickoff vormen van verschillende projecten die deze galeries samen ondernemen.

Anna Vovan. Foto: Marie Civikov

Lysann Buschbeck. Foto: Marie Civikov

In Den Haag konden we zelf gaan kijken en vanuit Leipzig zullen de Billytowners verslag doen van hun ‘residentie’ in B2.

Alexandra Gaul. Foto: Marie Civikov

Suzie van Staaveren. Foto: Marie Civikov

Selma van Panhuis. Foto: Marie Civikov

‘Maybe I knew the story before, but not that I recall’ is onze weekendtip, omdat Billytown begin april zal verhuizen naar de Capedosestraat in Laakkwartier, en dan wordt alles weer anders…

  1. Jammer, toch niet meer gehaald! Succes met de verhuizing: reculer pour mieux sauter!

  2. Pingback: Billytown in Leipzig | Jegens & Tevens

REAGEER