Craving in Paard van Troje

Muziekvrienden namen me vrijdagnacht mee naar een dansavond van organisatie The Crave in Het Paard van Troje. De meeste bezoekers waren twintigers, iets ouder dan mijn kinderen. Ik vond dat wel grappig maar verwachtte zo weer weg te zijn. Ik houd veel van muziek en bezoek regelmatig concerten, maar van DJ’s weet ik niet meer dan de grote namen.

IMG_5813

Gary Beck

Zodra ik de zaal binnenstapte, werd ik gegrepen door wat een jongen naast me “Rollende Techno” noemde . Wat een opzwepende muziek, wat een enorm goede beats, ik had niets nodig om er volledig in op te gaan. Er hing een sfeer van verbroedering. Iedereen kletste en danste met iedereen. Het maakte niet uit dat onze groep wat ouder was. Daar werd zelfs heel leuk op gereageerd. Maar vooral die muziek! Ik kan het niet goed omschrijven, daarom beluister zelf hieronder. Het feest barstte volkomen los toen Gary Beck ging draaien.

Hij is een DJ uit Glasgow, die op dit moment als de meest vernieuwende DJ van de elektronische muziek wordt gezien. Hij betovert met muziek. Maar ook de Italiaan Lucy uit Berlijn, die daarna draaide en het feest om 06.00 u afsloot, is geweldig.

Als kunst moet overweldigen en ‘schuren’ dan vind ik dit je reinste kunst. En zo vond ik, zomaar in Het Paard van Troje, kunst die mij gelukkig maakt.

IMG_5814

Lucy

The Crave organiseert 17 en 18 april as een dansweekend in PIP Den Haag.