#Weekendtip: HOOGTIJ Jubileum & Performance festival

Tijdens HOOGTIJ#40 kun je op vrijdagavond 6 maart van 19.00-23.00 uur 21 locaties bezoeken in de binnenstad van Den Haag. Van White Cube tot Underground: van  gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot experimentele kunst, installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

hoogtij_voorbeeld lara

Om in de stemming te komen staat er vanaf 18.00 uur soep voor je klaar bij het GEMAK, Paviljoensgracht 20-24. Hier starten ook diverse rondleidingenm 19.00 uur. Check de site voor de bijzondere routes en gidsen. Rondleidingen en soep zijn gratis, reserveren voor rondleidingen is verplicht, voor 4 maart via mailing@hoogtij.net. Voor het volledige programma klik hier.

Performance festival Den Haag in Quartair 6 t/m 8 maart

10408497_580445092087718_5539923099423727562_n

P.S. performance site, is een event over performance kunst. Vaak is deze vorm van  kunst een onderdeel van een opening van een expositie, maar dit weekend wil P.S. alle aandacht geven aan alleen deze discipline. Zo heeft zij 12 kunstenaars uitgenodigd dit weekend naar Den Haag te komen om een performance te doen. Speciale gast is Willem Wilhelmus uit Finland die een performance, lezing en workshop zal verzorgen.

Op vrijdagavond, tijdens Hoogtij, zal dit vooral in de vorm van ” long durations” zijn. De hele avond zullen aaneensluitend performances te zien zijn door kunstenaars uit en buiten Den Haag. Deelnemende kunstenaars zijn; door Ronald Bal, Liesje van de Berk, Sebastiaan Dijk, Katinka van Gorkum, Kirsten Heshusius, Jolanda Jansen, Lisetteh, Topp & Dubio en Willem Wilhelmus. Zaterdagmiddag is er een lezing van Willem Wilhelmus, waarna je een bakje soep kan bestellen om op te laden voor het avondprogramma, want in de avond is het technisch/geluidsperformance avond met Alberto Novello, Xavier van Wersch en Wen Chin Fu.