Guerilla in de hofstad: Gratis Kunst!

Galerie HAAGS geeft elke dag, tot einde van 2015, kunst weg. Wie het eerst mailt, wie het eerst maalt. Eigenaars Marcello en Els komen met een bijzonder concept. Nieuw is het idee niet, uniek des te meer.

In maart 2012 hielden Marcello en Els een weekend lang al een weggeef-expositie in hun galerie aan de Koningin Emmakade. “We gaven toen in twee en een halve dag zo’n driehonderd kunstwerken weg. Waanzinnig!”. De weggeef-expositie was alleen voor de minima met een Ooievaarspas. Aan deze actie kan iedereen mee doen.  De kunstwerken zijn divers: van kleine ingelijste tekeningen en prints tot grote schilderijen. Er zal veel werk van henzelf tussen zitten, maar artistieke collega’s uit Den Haag worden ook uitgenodigd om werk ter beschikking te stellen.

marcello

Marcello voor zijn replica van het Vermeer schilderij “Jonge vrouw speelt gitaar” . Foto Shera Heerema ©2015

Direct na de voorjaarsvakantie – op zondag 1 maart – wordt het eerste kunstwerk weggegeven. De eerste is een replica van het Vermeer schilderij Jonge vrouw speelt gitaar. Dit doek maakten Marcello en Els ooit voor het project Who The Fuck is Vermeer? tijdens de grote Vermeer-expositie in het Mauritshuis in 1996.