#Weekendtip: “ɔmbəˈkɛnt” in Galerie De Molen

Een tentoonstelling van 9 pas afgestudeerde jonge talenten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) Den Haag en de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Kunstgroep Wassenaar biedt 9 jonge talentvolle kunstenaars ( eindexamen 2014 Willem de Kooning Rotterdam en Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag) een maand lang ‘carte blanche’ en een open podium in haar galerie. In de avonduren wordt de kunstbeleving nog versterkt door de belichting. Sinds november 2014 heeft Peter Struycken een dynamisch lichtobject gecreëerd van de Windlustmolen.

Wat als je al het bekende loslaat en je isoleert van je natuurlijke omgeving? Is dat de diepste vorm van ervaren? Levert het nieuwe inzichten op? Of gaat het juist over de stap ervoor, waarom durven we het bekende niet los te laten? Gaat het over het dagelijkse of over dromen? We leven in een tijd waarin zekerheden onder druk staan en twijfel kan toeslaan. Daarmee is de vraag wat er gebeurt wanneer je het bekende loslaat actueel en noodzakelijk.

In de tentoonstelling ɔmbəˈkɛnt onderzoeken 9 jonge kunstenaars met  nieuw werk wat het bekende loslaten voor hen betekent. De tentoonstelling is daarmee een verzameling van interpretaties die verschillen van media, van grootte en van essentie.

7kunstenaars-01

Deelnemende kunstenaars

Mariska Baars, Evelien Gransjean, Mechteld van Dijk, Nathalie Mannaerts, Leslie Nagel, Josine Nell, Florine van Rees. Akycha Tegelaar & Stephan van Zijp

Tentoonstelling in Galerie in de Molen, Molenplein 10, Wassenaar. 17 januari t/m 15 februari. Openingstijden; donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. In het weekeinde van 17 en 18 januari zullen de kunstenaars aanwezig zijn om hun werk toe te lichten. 

Opening door Christie van der Haak op zaterdag 17 januari 16:00.