Aantekening: Koninklijke Prijs Vrije Schilderkunst

Vrijdag 10 oktober regent het schildersprijzen in Amsterdam. Om 16:40 uur wordt in het Paleis op de Dam aan vier schilders de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt. Zes van de vierentwintig genomineerden zijn alumni van de KABK in Den Haag. Het werk van de genomineerden en prijswinnaars is te zien t/m 2 november in het (onlangs voor 80 miljoen euro gerenoveerde) Paleis op de Dam.

Om 17:00 uur worden om de hoek bij Arti et Amicitiae de Buning Brongers Prijzen uitgereikt aan zeven schilders, van wie er twee ook genomineerd zijn voor de Koninklijke Prijs, dat wordt een sprintje trekken. De tentoonstelling van de prijswinnaars is te zien t/m 26 oktober in Arti et Amicitiae aan het Rokin 112.

Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014: Rob Bouwman, Niels Broszat, Geronimo Cadogan, Roos van Dijk, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Bob Eikelboom, Anne Forest, Quint Hartmann, Frederique Jonker, Lilian Kreutzberger, Henrik Kröner, Daniel Mullen, Janine van Oene, Selma van Panhuis, Oscar van der Put, Tanja Ritterbex, Jessica Skowroneck, Eva Spierenburg, Han Sterrenburg, Hugo Tieleman, Sabina Timmermans,  Jop Vissers Vorstenbosch, Marieke van ’t Zet.

Winnaars Buning Brongers Prijzen 2014: Jisan Ahn, Cian-Yu Bai, Saskia Blokzijl, Jeannoux van Deijck, Frederique Jonker, Janine van Oene, Sam Samiee.

———————–

Deze week is de AanTekening gemaakt door Marie Civikov, 2014.