Even voorstellen…

Komt dat zien, komt dat zien! Een kiekje van de nieuwe hoofdredacteur! Mijn naam is Nathalie van der Lely en ik woon en werk in Den Haag. Eerst studeerde ik Kunstgeschiedenis (met een minor kunstfilosofie) in Utrecht, volgde daar ook een master Moderne en Hedendaagse Kunst en ben vervolgens gaan promoveren in Groningen waar ik nu nog mee bezig ben.Ik ben actief als docent beeldende vorming op een middelbare school en geef elk jaar college aan de Universiteit van Amsterdam en Rijksuniversiteit Groningen. Tevens schrijf ik een proefschrift over Fluxus in Nederland. Kunst en cultuur zijn zeker mijn passie, en voor een goed concert of een prachtige (dans)voorstelling kun je mij ook zeker wakker maken. In Den Haag ben ik in menig museum, filmhuis, theater of concertgebouw te vinden. Een culturele veelvraat dus!

Als kunstenaar ben ik vooral een autodidact. Ik heb mij veel technieken in de beeldende kunst, fotografie en grafische vormgeving eigen gemaakt door overal cursussen te volgen en aan de Willem de Kooning gestudeerd te hebben. Daarom ben ik niet alleen geïnteresseerd in de historie en (inhoudelijke) zeggingskracht van kunst, maar juist ook in de techniek en totstandkoming van het artistieke proces.

Daarom ben ik ontzettend verheugd om hoofdredacteur te zijn van Jegens & Tevens. Met dank aan Esther Didden beland ik in een gespreid bedje en kan ik voortborduren op de resultaten van haar inzet om van J&T een succes te maken. Ik heb ontzettend veel zin om met alle talenten van de redactie een gevarieerd en gelaagd beeld te geven van alles dat in artistiek Den Haag gebeurt.