Vergeten technieken in de beeldende kunst

-Er zijn vergeten groenten, medicijnen, tips en gewoontes. Zo heb je ook binnen de kunstwereld de zogenaamde ‘vergeten’ technieken. Het leek het mij een leuk idee om elke maand ‘vergeten’ technieken te behandelen. Van drukwerk tot beeldhouwkunst, van schilderen tot collages; alles binnen het spectrum van beeldende kunst mag aan bod komen!

Zo brengt J&T maandag 28 april een bezoek aan de Grafische Werkplaats Den Haag – Monday Printing Club – om meer te leren over verschillende druktechnieken. Ik ga dan bijvoorbeeld zelf ondervinden hoe het is om met een risograaf te werken. Ook kan ik met de workshopleider en cursusvolgers de specifieke eigenschappen van een techniek bespreken en experimenten met vorm, compositie en kleur.  En zo kan de lezer een kijkje te nemen achter de schermen van een werk; hoe is het tot stand gekomen en welke uitdagingen ga je aan om de techniek in de vingers te krijgen?

Hierbij wil ik een oproep plaatsen voor kunstenaars, instellingen of werkplaatsen in Den Haag e.o. die zich bezighouden met specifieke technieken (of een combinatie ervan) binnen de beeldende kunst.  Lijkt het je leuk om mee te doen aan dit project en vind je dat een bepaalde techniek echt vergeten is, mail dan jouw aanmelding naar redactie@jegensentevens.nl